De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kue Kelapa Kukus
Gestoomde broodpudding met jonge kokos en rozijnen
Ingrediënten:
- 200 gr. kelapa muda
- 75 gr. suiker
- 50 gr. rozijnen
- 25 gr. maizena
- 3,5 dl. santen
- 1 dl. melk
- 6 sneetjes witbrood
- 2 eieren
- 1 daun pandan
- 1 eetlepel bloem
- vanille-essence
- zout
Bereiding:
Breng een stoompan alvast aan de kook en beboter een vuurvaste schaal die in de stomer past. Snijd de jonge kokos in dunne slierten. Leng de maizena aan met een beetje water en roer het goed door. Scheur het brood in stukken en giet er de melk over. Breng de santen aan de kook met de daun pandan, maizena, bloem, suiker en zout. Kluts de eieren met de vanille los en roer dit door de santen. Voeg de jonge kokos, het brood en rozijnen toe (houd een aantal rozijnen apart) en roer het door. Verwijder de daun pandan. Schenk de massa in de schaal, garneer met een aantal rozijnen en stoom de koek in 45 min. op een laag vuur gaar.