De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Udang Goreng Dengan Ginseng
Kruidige garnalen met knapperige ginseng
Ingrediënten:
- 300 gr. garnalen
- 2 eetlepels olie
- 2 rode rawits
- 1 teentje knoflook
- 1 lente-ui
- 40 gr. verse ginseng
- 1 eetlepel sambal lampung
- 1 eetlepel maizena
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel ketjap asin
- 1 eetlepel ketjap manis
- peper
- zout
Bereiding:
Snijd de lente-ui in ringen. Meng de garnalen met wat zout en suiker en bak ze dan totdat ze van kleur veranderen. Snijd de ginseng in plakjes en bak ze in wat olie aan. Hak de knoflook en de rawits fijn en bak ze tothet gaat geuren. Doe de garnalen en de helft van de gebakken ginseng er bij en roer goed door. Voeg de sambal, oestersaus en de ketjapsoorten er bij en roer goed door en stoof de garnalen gaar. Breng op smaak met peper en zout. Bind de saus met aangemaakte maizena. Bestrooi het gerecht met lente-ui ringen en de rest van de gebakken ginseng.