De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Smoor Jengkol Tiga
Gestoofde jengkol in kruidige ketjapsaus
Ingrediënten:
- 10 jengkol
- 5 rode rawits
- 2 daun salam
- 1 lente-ui
- 1 dl. ketjap manis
- 1 dl. water
- 2 eetlepels olie
Bumbu:
- 4 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 1 kemirienoot
- 2 cm. kunyit
- zout
Bereiding:
Snijd de lente-ui in ringen. Kook de jengkol gaar en snijd ze doormidden. Verhit de olie en bak de jengkol kort. Laat uitlekken. Maal de sjalotten, knoflook, kemirienoot en kunyit tot een pasta. Fruit de bumbu met rawits en daun salam in olie tot het geurt. Voeg water en ketjap manis toe en breng aan de kook. Voeg de jengkol toe en stoof tot de saus ingedikt is. Strooi de lente-ui erover voor serveren.
download