Totaal recepten

2772 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Smoor Jengkol Tiga

Gestoofde jengkol in kruidige ketjapsaus


Ingrediënten:

- 10 jengkol
- 5 rode rawits
- 2 daun salam
- 1 lente-ui
- 1 dl. ketjap manis
- 1 dl. water
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 4 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 1 kemirienoot
- 2 cm. kunyit
- zout

Bereiding:

Snijd de lente-ui in ringen. Kook de jengkol gaar en snijd ze doormidden. Verhit de olie en bak de jengkol kort. Laat uitlekken. Maal de sjalotten, knoflook, kemirienoot en kunyit tot een pasta. Fruit de bumbu met rawits en daun salam in olie tot het geurt. Voeg water en ketjap manis toe en breng aan de kook. Voeg de jengkol toe en stoof tot de saus ingedikt is. Strooi de lente-ui erover voor serveren.

download