De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Smoor Jengkol Dua
Gestoofde jengkol in kruidige saus
Ingrediënten:
- 600 gr. gepelde jengkol
- 5 teentjes knoflook
- 3 sjalotten
- 20 gr. gula djawa
- 3 cm. kaneel
- 3 kemirienoten
- 2 kruidnagels
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel peperkorrels
- nootmuskaat
- olie
- water
Bereiding:
Breng water aan de kook en kook de jengkol 5 min. mee. Spoel de jengkol af, breng nieuw water aan de kook en kook de jengkol opnieuw enkele min. Herhaal dit proces nog drie keer. Droog de jengkol en sla ze een beetje plat. Maal voor de bumbu de knoflook, sjalotten, gula djawa, kaneel, kemirienoten, kruidnagels, zout, peperkorrels en nootmuskaat tot een pasta. Verhit wat olie in een pan en bak de bumbu tot het gaat geuren. Voeg de jengkol toe en roer goed door. Giet er 2,5 dl. water bij en stoof tot de saus is ingedikt en de smaken in de jengkol zijn getrokken. Serveer met witte rijst.