De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kroket Tempeh
Gefrituurde kroketten van tempeh en kippengehakt
Ingrediënten:
- 250 gr. tempeh
- 100 gr. kippengehakt
- 50 gr. wortels
- 1 ei
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel kippenbouillonpoeder
- nootmuskaat
- peper
Paneerlaag:
- 1 losgeklopt ei
- bloem
- panko
Bereiding:
Rasp de wortels en dep het droog met keukenpapier. Snijd de tempeh in blokjes en stoom het voor 20 min. Prak de tempeh heel fijn en meng dit met het kippengehakt. Meng de rest van de ingrediënten er door en laat in de koelkast opstijven. Neem wat van het mengsel en rol er kroketjes van. Rol ze door de bloem, daarna door het ei en tenslotte door de panko. Laat de kroketten weer opstijven in de koelkast en frituur ze daarna mooi bruin en krokant. Serveer met sambal naar keuze.
download