Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kroket Tempeh

Gefrituurde kroketten van tempeh en kippengehakt

Kroket Tempeh | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 250 gr. tempeh
- 100 gr. kippengehakt
- 50 gr. wortels
- 1 ei
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel kippenbouillonpoeder
- nootmuskaat
- peper

Paneerlaag:

- 1 losgeklopt ei
- bloem
- panko

Bereiding:

Rasp de wortels en dep het droog met keukenpapier. Snijd de tempeh in blokjes en stoom het voor 20 min. Prak de tempeh heel fijn en meng dit met het kippengehakt. Meng de rest van de ingrediënten er door en laat in de koelkast opstijven. Neem wat van het mengsel en rol er kroketjes van. Rol ze door de bloem, daarna door het ei en tenslotte door de panko. Laat de kroketten weer opstijven in de koelkast en frituur ze daarna mooi bruin en krokant. Serveer met sambal naar keuze.

Kroket Tempeh