De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Goreng Kering Kentang Tiga
Knapperige aardappelreepjes met lombok en kruidenpasta
Ingrediënten:
- 500 gr. aardappel
- 500 ml. olie
- 10 lomboks
- 3 daun salam
- 1 serehstengel
Bumbu:
- 100 gr. bruine suiker
- 10 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 2 schijfjes laos
- 1 eetlepel asempasta
- 1 theelepel trassiwater
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de aardappel in luciferdunne reepjes. Spoel ze af, droog ze grondig en frituur ze in de olie goudbruin. Laat uitlekken. Kneus de serehstengel en snipper de lombok fijn. Bak de lombok met de serehstengel en daun salam tot ze geuren. Maal de sjalotjes, knoflook, laos, asempasta, bruine suiker, trassiwater en zout tot een pasta. Bak deze pasta met het lombokmengsel tot het vocht verdampt. Meng de aardappelreepjes erdoor tot ze bedekt zijn.
download