Totaal recepten

2772 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Sambal Goreng Kering Kentang Tiga

Knapperige aardappelreepjes met lombok en kruidenpasta


Ingrediënten:

- 500 gr. aardappel
- 500 ml. olie
- 10 lomboks
- 3 daun salam
- 1 serehstengel

Bumbu:

- 100 gr. bruine suiker
- 10 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 2 schijfjes laos
- 1 eetlepel asempasta
- 1 theelepel trassiwater
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Snijd de aardappel in luciferdunne reepjes. Spoel ze af, droog ze grondig en frituur ze in de olie goudbruin. Laat uitlekken. Kneus de serehstengel en snipper de lombok fijn. Bak de lombok met de serehstengel en daun salam tot ze geuren. Maal de sjalotjes, knoflook, laos, asempasta, bruine suiker, trassiwater en zout tot een pasta. Bak deze pasta met het lombokmengsel tot het vocht verdampt. Meng de aardappelreepjes erdoor tot ze bedekt zijn.

download