De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Goreng Tahu Udang Peteh
Gebakken tahu met garnalen en petehbonen in een kokossaus
Ingrediënten:
- 250 gr. gepelde garnalen
- 1 dl. santen
- 2 blokken tahu
- 20 petehbonen
- 4 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 4 rode lomboks
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- zout
- olie om te frituren
Bereiding:
Snijd de tahu in blokjes, frituur ze goudbruin en laat ze goed uitlekken. Snijd de sjalotten en knoflook in dunne plakjes. Hak de lomboks fijn en kneus de serehstengel. Fruit in een beetje olie de knoflook, sjalotten, lomboks, sereh en daun salam tot het begint te geuren. Voeg de garnalen, tahu, petehbonen en zout naar smaak toe en bak het even goed door. Voeg de santen toe, stoof de garnalen gaar en laat de saus goed inkoken.
download