De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sop Baso Tahu
Runderbouillon met groenten en tofuballetjes met garnalen
Ingrediënten:
- 300 gr. tahu
- 100 gr. garnalen
- 1 ei
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel zout
Soep:
- 1 ltr. runderbouillon
- 200 gr. wortel
- 150 gr. sperziebonen
- 2 teentjes knoflook
- 1 lente-ui
- zwarte peperkorrels
- zout
- nootmuskaat
Bereiding:
Snijd de wortel en sperziebonen in kleine stukjes. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Prak de tahu en hak de garnalen fijn. Meng de geprakte tahu, fijngemaakte garnalen, bloem, ei en zout tot een glad mengsel. Vorm hier kleine balletjes van. Breng de runderbouillon aan de kook en voeg de balletjes toe. Laat deze in 8 tot 10 min. gaar worden. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook tot deze geurig is. Voeg de gebakken knoflook aan de bouillon toe. Doe de wortel en sperziebonen in de soep en kook ze 5 tot 7 min. tot ze beetgaar zijn. Breng het geheel op smaak met zwarte peperkorrels, zout en nootmuskaat. Strooi de lente-ui over de soep en serveer direct.