De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Bola-Bola Daging Ayam
Sop Udang Cemplung
Basisgerechten
Nasi Goreng Tiga
Bijgerechten
Tumis Sapi Lada Hitam
Smoor Ayam Djawa Dua
Gulai Ayam Padang
Abon Ayam Enak
Tahu Kukus Special
Tahu Lombok Hijau Su-un
Koffiesnacks
Kue Semprit Coklat
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Taliwang
Geroosterde kip met een kruidige saus
Ingrediënten:
- 1 kip
- 2 dl. water
- 2 eetlepels limoensap
- halve theelepel zout
- 1 eetlepel olie
Bumbu:
- 7 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 4 rode lomboks
- 2 cm. kencur
- 1 theelepel trassi
- 1 tomaat
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Verdeel de kip in stukken, wrijf deze in met limoensap en zout en laat het een half uur intrekken. Snijd de bumbu fijn en wrijf het fijn in een vijzel. Verhit de olie in een wok en fruit hier de bumbu gedurende 2 min. in en voeg dan de kip en het water toe. Stoof de kip zachtjes een half uurtje en rooster de kip daarna op een houtskoolvuurtje lekker bruin. Serveer met de saus erover. Lekker met witte rijst.
download