De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Goreng Rica-Rica
Gebakken kip in een pittige saus
Ingrediënten:
- 1 kip
- 1 tomaat
- 8 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 rode lomboks
- 3 groene lomboks
- 2 schijfjes djahe
- 2 eetlepels ketjap asin
- 1 theelepel suiker
- zout naar smaak
- 7 eetlepels olie
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en pers de knoflook uit. Wrijf de stukken kip in met knoflook en ketjap en laat het een half uur intrekken. Frituur de kip in hete olie gaar en mooi bruin. Snijd de tomaat in stukjes. Hak de sjalotten, djahe en de lomboks grof en fruit ze in de olie tot het gaat geuren. Voeg de kip toe en bak alles al omscheppend goed door. Voeg de tomaat toe en breng het geheel op smaak met zout en suiker. Stoof de kip in de saus tot de tomaat uiteen valt.
download