De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Lado
Sambal op basis van tomaat, zoute visjes en petehbonen
Ingrediënten:
- 200 gr. rode lomboks
- 2 dl. santen
- 10 petehbonen
- 5 roma tomaten
- 5 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 3 cm. djahe
- 1 daun kunyit
- 3 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 3 eetlepels ikan teri
- zout
- olie
Bereiding:
Snijd de lomboks, tomaten, knoflook en de ui fijn. Schil de djahe en snijd het fijn. Maal de lomboks, tomaten, djahe, knoflook en de ui tot een pasta. Snijd de petehbonen in reepjes. Fruit de pasta in wat olie tot het gaat geuren. Voeg de overige ingrediënten toe en bak alles op een laag vuur tot de gewenste dikte. Verwijder de bladeren en bewaar de sambal in een afsluitbare pot in de koelkast.
download