De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Loempia Kangkung
Loempia's gevuld met waterspinazie en kaas uit de oven
Ingrediënten:
- 15 loempiavellen
- 1 ei
- 3 eetlepels Parmezaanse kaas
Vulling:
- 250 gr. kangkung
- 80 gr. geraspte cheddar
- 4 teentjes knoflook
- 1 ei
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel olie
- zout
Bereiding:
Blancheer de kangkung en snijd het in stukken. Klop het ei los. Snijd de knoflook in plakjes, fruit het lichtbruin en stamp het fijn. Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en laat het afkoelen. Vet een bakplaat in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een loempiavel voor je in een ruitvorm. Leg ca. 2 eetlepels vulling op het vel en rol de loempia als een enveloppe dicht. Maak op deze manier 15 loempia's. Kluts het andere ei en bestrijk de loempia's hiermee. Leg ze op de bakplaat, bestrooi ze met de Parmezaanse kaas en bak de loempia's in 20 min. bruin.