De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Surabaya
Gestoofde kip in kokosmelk
Ingrediënten:
- 1 kip
- 1,5 dl. olie
- 3 uien
- 4 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 50 gr. santen, blok
- 2 dl. water
Bumbu:
- citroensap
- 1 theelepel djahe
- 2 theelepels suiker
- zout
- serehstengel
- 1 schijfje djahe
Bereiding:
Hak de kip in 6 stukken. Snijd de uien en knoflook fijn en snijd de lomboks in schuine ringen. Fruit deze in olie glazig. Fruit de stukken kip dan om en om lichtbruin. Voeg de bumbu toe en fruit die eveneens mee. Blus het geheel met water en laat de kip ongeveer een half uur sudderen. Voeg dan de santen erbij en laat deze smelten. Laat de kip nog een half uur sudderen. Eventueel water toevoegen, als het water te snel is verdampt. Verwijder voor het opdienen de sereh en djahe.
download