De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ayam Goreng Sambal Hijau
Gefrituurde kip omhuld met groene sambal
Ingrediënten:
- 1 kg. kip
- 2 dl. kokoswater
- olie om te frituren
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 5 kemirienoten
- 2 serehstengels
- peper naar smaak
- zout naar smaak
Groene sambal:
- 100 gr. groene lomboks
- 50 ml. kippenbouillon
- 50 ml. olie
- 5 groene tomaten
- 5 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 5 daun djeruk purut
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd voor de bumbu de sjalotjes, knoflook en serehstengels fijn. Maal de bumbu tot een pasta, wrijf de kip hiermee in en laat het een half uur in de koelkast marineren. Kook de lomboks in wat water zacht en pureer ze met de knoflook en sjalotten tot een pasta. Verwijder de nerf uit de daun djeruk purut en snijd de blaadjes heel fijn. Snijd de tomaten in dunne plakjes. Verhit de olie en fruit de pasta tot het begint te geuren, voeg de tomaten en de daun djeruk purut toe en bak het goed door. Schenk de bouillon er bij met zout naar smaak en stoof de sambal totdat de gewenste dikte is bereikt. Kook ondertussen de kip in het kokoswater gaar, laat het uitlekken, dep het droog en frituur het daarna in hete olie mooi bruin. Bestrijk de kip met de sambal en serveer het warm.