De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Pempek Ikan Kembung
Gefrituurde viskoekjes met zoetzure hete saus
Ingrediënten:
- 500 gr. makreel
- 150 gr. bloem
- 1 dl. dikke santen
- 5 sjalotten
- 1 ei
- 2 eetlepels tapiocameel
- aromat
- peper
- zout
Bereiding:
Snijd de sjalotten in dunne ringen. Pureer de vis tot een gladde massa. Doe de santen er bij en meng het goed door. Breng dit op smaak met peper, zout en aromat. Roer het ei en de sjalotten er door. Roer het tapiocameel er door en beetje bij beetje de bloem, totdat het niet meer aan de handen kleeft. Vorm hier platte koeken van, bestrooi ze met bloem en klop het te veel aan bloem er af. Verhit ruim olie en frituur de koeken mooi bruin en gaar. Serveer het geheel met Saus Pempek.
download