De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Smoor Lidah Sapi
Rundertong gestoofd in een pittige saus
Ingrediënten:
- 500 gr. rundertong
- 1 eetlepel ketjap manis
- 4 eetlepels margarine
- 4 eetlepels olie
- selderie
- water
Bumbu:
- 10 sjalotten
- 5 rode rawits
- 3 teentjes knoflook
- 3 tomaten
- 1 eetlepel zout
- peper
Bereiding:
Maak de tong schoon en kook het in voldoende water met het zout zacht. Verwijder de huid en snijd het in plakken. Snijd de sjalotten in ringen, de tomaten in stukken en de knoflook in plakjes. Fruit de sjalotten en de knoflook goudbruin en houd het apart. Bak de plakjes tong in de margarine, schenk er water bij en stoof de tong gaar. Voeg de rawits, sjalotten, knoflook en de tomaten toe en laat de saus inkoken. Breng het geheel op smaak met peper, zout en de ketjap. Strooi voor het serveren de selderie er over heen.