Totaal recepten

2757 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Tahu Isi Oncom

Gefrituurde tahudriehoeken gevuld met oncom en kruiden


Ingrediënten:

- 1 blok tahu
- olie

Vulling:

- 150 gr. rode oncom
- 1 dl. water
- 3 sjalotten
- 3 rode rawits
- 2 teentjes knoflook
- 1 lente-ui
- 1 eetlepel olie
- zout
- peper
- suiker

Beslag:

- 150 gr. tarwebloem
- 1,5 dl. water
- 1 ei
- halve eetlepel maizena
- halve theelepel bakpoeder
- zout
- peper

Bereiding:

Snijd de tahu in dikke plakken en daarna in driehoeken en maak hier holtes in. Bewaar de uitgeschraapte tahu. Hak de oncom grof, snijd de knoflook in dunne plakjes, snijd de sjalotten en lente-ui in ringen en snipper de rawits. Fruit de sjalotten, rawits en knoflook tot het gaat geuren. Voeg peper, zout en suiker naar smaak toe en meng alles goed door elkaar. Roer ook de uitgeschraapte tahu erdoor. Schenk het water erbij en breng het aan de kook. Zet het vuur uit en strooi de lente-ui erover. Vul de tahudriehoeken met de vulling en zet opzij. Laat helemaal afkoelen. Maak een klontvrij beslag door alles goed met elkaar te mengen. Bedek de tahudriehoeken met het beslag en bak ze in matig warme olie mooi bruin.

download