De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Mie Kuah Ayam
Kippensoep met mie
Ingrediënten:
- 500 gr. kip
- 1 ltr. water
- 1 dl. ketjap asin
- 1 pak mie
- 2 lente-uitjes
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels worcestersaus
- bawang goreng
- peper
- zout
- olie
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 cm. kunyit
- 3 cm. djahe
- 4 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
Bereiding:
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Kook de kip in het water met peper en zout gaar. Haal de kip uit de bouillon en bewaar de bouillon. Laat de kip afkoelen en snijd het vlees in dunne repen. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Schil de kunyit en djahe en snijd ze fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in een beetje olie tot het begint te geuren. Voeg de kip toe en bak het goed door. Voeg de ketjap manis en asin toe en roer het door. Breng de bouillon aan de kook. Verdeel de kip en mie over soepkommen en schenk er de bouillon overheen. Breng het op smaak met een beetje worcestersaus en bestrooi het geheel met de lente-ui en bawang goreng.