De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Perkedel Roti Daging
Gehaktballen gestoofd in een botersaus met sjalotjes
Ingrediënten:
- 250 gr. rundergehakt
- 50 ml. water
- 1 sneetje witbrood
- 1 ei
- halve theelepel zout
- halve theelepel witte peper
- kwart theelepel nootmuskaat
- 2 eetlepels olie
Saus:
- 250 ml. water
- 3 sjalotten
- 1 eetlepel margarine
- 1 eetlepel ketjap manis
- halve theelepel zout
- halve theelepel peper
- kwart theelepel nootmuskaat
Bereiding:
Klop het ei los. Week het brood in een beetje water, doe het gehakt, ei, zout, peper en nootmuskaat erbij en meng dit goed door elkaar. Maak er ballen van, druk die een beetje plat en bak ze op matig vuur in de olie mooi bruin. Laat goed uitlekken. Snipper de sjalotten fijn en bak dit in de margarine. Voeg de ketjap manis en het water toe en roer goed door. Roer de peper, het zout en de nootmuskaat erdoor en breng aan de kook. Leg de gehaktballen in de saus en stoof de ballen gaar.