De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Bakwan Cumi Bumbu Kunyit
Gefrituurde, krokante inktvisringen met citroenbasilicum
Ingrediënten:
- 150 gr. inktvis
- 3 eetlepels bloem
- 3 takjes daun kemangi
- 1 theelepel zout
- olie om te frituren
Bumbu:
- 4 sjalotten
- 2 rode lomboks
- 1 teentje knoflook
- 2 cm. kunyit
- halve theelepel ketumbar
Bereiding:
Snijd de inktvis in dunne ringen. Rits de blaadjes van de takjes en snijd de daun kemangi klein. Meng de inktvisringen met zout, bloem en kemangi. Schil de kunyit en snijd het fijn. Snipper de sjalotjes, lomboks en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta en meng dit goed met de inktvisringen. Zet het een half uur in de koelkast. Verhit olie en frituur de inktvisringen goudbruin en droog.
download