De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Orak Arik Tahu Tauge
Roerbak van spitskool met kip, tahu en tauge
Ingrediënten:
- 300 gr. tahu
- 75 gr. gekookte kipfilet
- 75 gr. tauge
- 75 gr. spitskool
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel ketjap asin
- halve theelepel sesamolie
- halve theelepel peper
- 1 theelepel zout
- bawang goreng
- olie
Bereiding:
Hak de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in dunne plakjes en de tahu in blokjes. Was de tauge in heet water en snijd de kool in dunne reepjes. Verhit ruim olie en frituur de tahu goudbruin, laat het uitlekken. Verhit in een wok 2 eetlepels olie en fruit de knoflook tot het gaat geuren. Doe de kip en de tahu er bij en bak tot de kip iets van kleur verandert. Voeg dan de tauge en de kool toe en schep het goed door. Breng het geheel op smaak met ketjap, oestersaus, peper en zout. Sprenkel de sesamolie over het gerecht en bestrooi het met bawang goreng.