De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tumis Udang Buncis Jagung
Roerbak van sperzieboontjes, garnalen en babymais
Ingrediënten:
- 200 gr. sperziebonen
- 150 gr. gepelde garnalen
- 100 gr. babymais
- 1 dl. water
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 groene lomboks
- halve ui
- 1 theelepel vissaus
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- suiker naar smaak
- 3 eetlepels olie
Bereiding:
Snijd de sperziebonen en maïskolfjes in stukken. Hak de knoflook grof en snijd de ui in halve ringen. Snijd de lomboks over de lengte in dunne repen. Verhit de olie en fruit de knoflook, ui en de lombokrepen tot het gaat geuren. Doe de garnalen er bij en bak tot ze van kleur veranderen. Voeg de boontjes en de babymaïs toe. Breng het op smaak met vissaus, zout, peper en suiker en roer alles goed door. Giet het water er bij en stoof de boontjes gaar.