De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ayam Garing
Gefrituurde, pittige en krokante kipreepjes
Ingrediënten:
- 300 gr. kippenbouten
- 100 gr. bloem
- 1 eetlepel maïzena
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- olie om te frituren
Bumbu:
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel sambal lampung
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel ketjap asin
- peper
- zout
Bereiding:
Verwijder het vel en de botten van de kippenbouten en snijd het vlees in repen. Pers de knoflook en snipper de sjalot zo klein mogelijk. Maak van de bumbu een marinade en meng dit met de kip, laat het een half uur marineren. Meng de bloem met maïzena, peper en zout en strooi dit over de kip. Meng alles goed door, zodat elk stukje met bloem is bedekt. Verhit de olie, maar niet te heet en frituur de kip gaar, bruin en krokant.