De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ayam Smoor Dua
Gesudderde kip in een zurig ketjapsausje
Ingrediënten:
- 1 kip
- 3 eetlepels asemwater
- 2 theelepels zout
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 lombok
- 4 eetlepels olie
- 2 eetlepels ketjap
- sap van halve citroen
- 1 dl. water
- zout
Bereiding:
Snipper de uien, snijd de knoflook fijn en de lombok in ringen. Hak de kip in 6 of 8 stukken en wrijf ze in met zout en asemwater. Laat de kip een uur marineren. Maak de uien, knoflook en lombok fijn in de vijzel tot een bumbu. Verhit de olie in een wok en bak hier de kip rondom bruin in. Schep de kip uit de wok en fruit de bumbu in de hete olie. Voeg de ketjap, het citroensap, zout en het water toe. Leg de kip terug in de pan en laat ze in 30 min. gaar stoven. Voeg zonodig heet water toe als de saus teveel verdampt is.