De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sayur Rebung
Bamboescheuten en kouseband in een pittige kokossaus
Ingrediënten:
- 600 gr. bambuscheuten
- 5 dl. dunne santen
- 3 dl. dikke santen
- 6 slierten kouseband
- 2 groene lomboks
- 2 rode lomboks
- 2 daun salam
- 1 cm. laos
- 2 eetlepels ebi
- 2 eetlepels olie
Bumbu:
- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 5 rode lomboks
- 3 rode rawits
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel gula djawa
- halve theelepel trassi
Bereiding:
Snijd de bambuscheuten in dunne repen. Week de ebi in heet water, maak ze droog en stamp ze dan fijn. Snijd de kouseband in stukken. Snijd de lomboks in dunne ringen en kneus de laos. Snijd de ingrediënten voor de bumbu fijn en maal dit tot een pasta. Fruit de bumbu in wat olie totdat het gaat geuren, voeg de lomboks, laos en ebi toe en schep het geheel goed door. Schenk de dunne santen er bij en breng het aan de kook. Voeg de bambuscheuten en de kouseband toe, breng het opnieuw aan de kook. Voeg dan de dikke santen toe, roer het door en stoof op zacht vuur tot de kouseband gaar is.