De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Opor Ayam Bakar
Gestoofde kip in een lichtzure saus
Ingrediënten:
- 1 kip
- 5 dl. santen
- 5 belimbing wuluh
- 2 groene lomboks
- 1 grote aardappel
- 2 daun djeruk purut
- 1 daun salam
- 1 serehstengel
- 2 eetlepels limoensap
- 1 theelepel zout
Bumbu:
- 5 teentjes knoflook
- 2 sjalotten
- 1 cm. djahe
- 3 kemirienoten
- kwart theelepel djinten
- halve theelepel ketumbar
- 2 theelepels zout
Bereiding:
Snijd de kip, de aardappel en de belimbing wuluh in stukken. Snijd de lomboks fijn en kneus de sereh. Snipper de sjalotten en de knoflook en maal de bumbu tot een pasta. Wrijf de kip in met zout en het limoensap. Rooster de kip onder de gril bruin. Fruit de bumbu in wat olie tot het gaat geuren. Voeg de djeruk purut, sereh en daun salam toe en bak het even mee. Doe de kip, aardappel en de santen er bij en breng het geheel aan de kook. Stoof de kip op laag vuur gaar. Voeg de belimbing wuluh toe en breng het geheel aan de kook tot de saus is ingedikt.