De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Smoor Djawa Dua
Javaanse kip in een kruidige bouillon
Ingrediënten:
- 1 kg. kip
- 2 eetlepels ketjap manis
- sap van 1 limoen
- 3 eetlepels olie
- 4 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 3 kruidnagels
- 2,5 dl. kippenbouillon
- zout
Bereiding:
Snijd de uien fijn, de lomboks in ringen en pers de knoflook. Hak de kip in grote stukken. Wrijf de stukken kip in met de ketjap en het limoensap. Verhit de olie en bak de kip rondom bruin. Voeg alle overige kruiden toe en laat het 30 min. sudderen tot de kip helemaal gaar is.
download