De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ayam Goreng Bumbu Kecombrang
Krokant gefrituurde kip met citrusachtige kruiden
Ingrediënten:
- 1 kg. kip
- 4 dl. santen
- 10 sjalotten
- 10 knoppen kecombrang
- 3 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 2 serehstengels
- 1 daun salam
- 3 cm. kunyit
- 2 cm. laos
- 2 cm. djahe
- halve eetlepel ketumbar
- 1 eetlepel asempasta
- 1 theelepel bruine suiker
- kwart theelepel djinten
- zout
- olie
Bereiding:
Verdeel de kip in 8 stukken. Snijd de kecombrangknoppen fijn en plet het witte deel van de serehstengels. Rasp de laos. Maal de sjalotten, knoflook, kemirienoten, kunyit, djahe, ketumbar en djinten tot een pasta. Kook de kip met de santen, kecombrang, sereh, daun salam, asempasta, suiker en zout op laag vuur tot de kip bijna gaar is en het vocht is verdampt. Laat de kip afkoelen en frituur hem daarna goudbruin in hete olie.