De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sambal Goreng Tempeh Bumbu Petis
Gestoofde tempeh in een pittige saus
Ingrediënten:
- 400 gr. tempeh
- 2 dl. santen
- 6 rode rawits
- 2 groene lomboks
- 3 daun djeruk purut
- 3 cm. laos
- 1 eetlepel petis udang
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepels asempasta
- kwart theelepel zout
- olie
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 4 rode lomboks
Bereiding:
Snijd de tempeh in blokken en frituur ze goudbruin, laat ze goed uitlekken. Rasp de laos en snijd de groene lomboks in schuine ringen. Snijd de sjalotjes, knoflook en rode lomboks fijn, maal de bumbu tot een pasta en fruit de bumbu in wat olie totdat het gaat geuren. Doe de djeruk purut, lomboks, hele rawits, laos en petis er bij en schep het geheel goed door. Voeg de tempeh, ketjap manis en het zout toe en roer het goed door. Voeg de santen en de asempasta toe en stoof de tempeh totdat de saus is ingedikt.