De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Cakalang Pedis
Zeer pittige gestreepte tonijn met citroenbasilicum
Ingrediënten:
- 500 gr. gestreepte tonijn
- 1 limoen
- 2 serehstengels
- 5 daun djeruk purut
- 2 cm. laos
- 3 cm. djahe
- 1 bosje kemangi
- 3 eetlepels olie
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 8 rode lomboks
- 7 rode rawits
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel trassi
- suiker
Bereiding:
Pers de limoen uit, rits de blaadjes van de takjes van de kemangi en kneus de sereh, laos en djahe. Snipper de sjalotjes, lomboks en rawits en maal de bumbu in de vijzel tot een pasta. Snijd de tonijn in blokjes. Verhit de olie en fruit de bumbu samen met de djahe, laos, sereh en daun djeruk purut tot het gaat geuren. Voeg de tonijn toe en bak het even mee. Voeg de kemangi en het limoensap toe en bak totdat de tonijn gaar is.
download