De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Smoor Djawa
Kip gebakken op Javaanse wijze
Ingrediënten:
- 1 kip
- 2 lomboks
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- kokosolie
- asem
- 2 schijven laos
- 1 eetlepel ketjap
- azijn
- zout
Bereiding:
De kip schoonmaken en in stukjes snijden. Snijd de lomboks in ringen. Samen met de asem in de kokosolie bruin braden. De uien, laos en knoflook heel fijnsnijden en in 1,5 eetlepel kokosolie fruiten samen met de lomboks. Voeg er nu wat water bij met de azijn en ketjap en kook hierin de kip zacht. Dit gerecht mag niet te droog zijn. Serveren met witte rijst en bijv. Gado-Gado.
download