De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Mie Kangkung
Kippensoep met mie, kangkung en kwarteleitjes
Ingrediënten:
- 500 gr. kip
- 300 gr. eiermie
- 100 gr. kangkung
- 12 hardgekookte kwarteleitjes
- 1 lente-ui
- 2 eetlepels ketjap asin
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel wijn
- 1 eetlepel margarine
- 1 eetlepel maizena
- 1 theelepel sesamolie
- halve theelepel suiker
Bumbu:
- 50 gr. ebi
- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel peper
- zout naar smaak
Bereiding:
Kook de kip in ruim water gaar, laat het vlees afkoelen en rafel het kippenvlees met twee vorken uiteen, bewaar de bouillon. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Snipper de sjalotjes en knoflook. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Week de ebi in kokend water, knijp het uit en maal het in de vijzel fijn samen met de sjalotten, knoflook, peper en zout.
Smelt de margarine, fruit de bumbu met de lente-ui en voeg dit toe aan de kippenbouillon. Breng de bouillon aan de kook en voeg de kip, suiker, ketjap asin, ketjap manis, wijn en sesamolie toe. Meng de maizena met wat water en roer dit door de kokende bouillon. Voeg de eiermie, kangkung en de kwarteleitjes toe en kook het geheel eventjes door. Breng het op smaak met peper en zout.