De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sayur Bening Bayam
Spinazie en mais in een kruidige runderbouillon
Ingrediënten:
- 300 gr. spinazie
- 100 gr. wortel
- 5 dl. runderbouillon
- 2 maiskolven
- 7 sjalotten
- 1 tomaat
- 4 cm. temu kunci
- 2 daun salam
- 1 theelepel suiker
- zout naar smaak
Bereiding:
Snijd de sjalotten in ringen, de wortel in ronde plakjes en snijd de tomaat in partjes. Snijd de maiskolven in schijven van ca. 2 cm. dik. Kneus de temu kunci. Was de spinazie grondig en laat het uitlekken. Breng de bouillon aan de kook samen met de sjalotten, temu kunci en daun salam tot het geurig begint te ruiken. Voeg de wortels en mais toe en kook dit tot het gaar is. Voeg dan de tomaten, suiker en het zout toe en breng het geheel opnieuw aan de kook. Voeg de spinazie toe en laat het koken tot het beetgaar is. Warm serveren.