De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tempeh Masak Santen
Gestoofde tempeh in kokosmelk
Ingrediënten:
- 300 gr. tempeh
- 5 dl. santen
- 2 cm. laos
- 1 theelepel asemwater
- halve theelepel gula merah
- 1 theelepel zout
Bumbu:
- 6 sjalotjes
- 3 rode lomboks
- 2 teentjes knoflook
- halve theelepel trassi
- halve theelepel ketumbar
Bereiding:
Snijd de tempeh in reepjes. Kneus de laos en snipper de lomboks, knoflook en sjalotjes. Maal de bumbu tot een pasta. Breng de santen aan de kook, voeg de bumbu toe en roer alles goed door. Voeg de tempeh, laos, zout, gula merah en asemwater toe en kook het geheel tot de saus dik is geworden.
download