De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Pisang Goreng Coklat
Krokante loempia's gevuld met banaan en chocolade
Ingrediënten:
- 350 ml. water
- 125 gr. bloem
- 100 gr. panko
- 100 gr. pure chocolade
- 5 bananen
- 2 eiwitten
- 1 ei
- 1 eetlepel melkpoeder
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel kristalsuiker
- bruine suiker
- kaneel
- zout
Bereiding:
Hak de chocolade fijn en klop de eiwitten los. Snijd de bananen over de lengte in tweeën. Doe de bloem, het melkpoeder en de suiker in een kom en roer er het ei, zout en margarine door. Schenk beetje bij beetje al roerend het water bij het beslag totdat het glad en goed gemengd is. Laat het beslag 20 min. rusten en bak er dan 10 dunne flensjes van. Leg op elk flensje een stuk banaan, bestrooi die met de gehakte chocolade en rol het flensje als een loempia dicht. Plak de loempia dicht met een beetje eiwit. Rol dan de hele loempia door het eiwit en daarna door de panko. Laat de rolletjes 30 min. in de koelkast goed opstijven. Verhit ruim olie en frituur de loempia's goudbruin en krokant. Bestrooi ze met bruine suiker en kaneel naar smaak.