Tempeh Bacem Lima
Gestoofde en gefrituurde tempeh met zoete kruidenpasta
Ingrediënten:
- 300 gr. tempeh
- 3,5 dl. kokoswater
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- 2 cm. laos
- 4 eetlepels ketjap manis
- kwart theelepel tamarindepasta
Bumbu:
- 60 gr. gula djawa
- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- zout
Bereiding:
Maak van de bumbu een pasta, snijd de tempeh en plakken. Zet het water op met alle ingrediënten en breng het al roerend aan de kook. Voeg de tempeh toe en stoof dit langzaam totdat al het water is verdampt. Haal de tempeh uit de pan, maak het droog en frituur de plakken in ruime olie goudbruin. Serveer met enkele rawits en witte rijst.
download