De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Smoor Bebek Pedis
Gestoofde eend in een zeer hete saus
Ingrediënten:
- 1 eend
- 1 ltr. water
- 2 serehstengels
- 3 daun salam
- 1 schijfje laos
- ketjap manis naar smaak
- 3 eetlepels olie
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 10 rode lomboks
- 5 rawits
- 3 cm. djahe
- 1 eetlepel ketumbar
- 1 eetlepel kunyit
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel witte peper
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de eend in 6 of 8 stukken. Rasp de laos en kneus de serehstengels. Rooster de ketumbar in een droge koekenpan. Snipper de sjalotjes, knoflook, lomboks, rawits en djahe fijn. Maal de bumbu tot je een pasta hebt. Verhit de olie en fruit de bumbu totdat het gaat geuren. Voeg de laos, daun salam en de sereh toe en roerbak dit tot het droog wordt. Voeg de eend toe en bak tot de eend van kleur verandert. Giet het water er bij samen met de ketjap, breng het al roerend aan de kook en stoof de eend hier in gaar.