De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Bebek Gurih Cabe Hijau
Gestoofde eend in een pittige groene saus
Ingrediënten:
- halve eend
- 1,5 dl. dikke santen
- 2,5 dl. water
- 2 daun djeruk purut
- 1 serehstengel
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels asemwater
- 4 eetlepels olie
Bumbu:
- 150 gr. groene lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 5 sjalotten
- 2 cm. djahe
- 2 cm. kunyit
- 2 cm. laos
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
Bereiding:
Snijd de eend in stukken, besprenkel het met het limoensap en laat het 30 min. marineren. Kneus de sereh. Schil de djahe, kunyit en laos en snijd ze fijn. Snipper de knoflook, sjalotjes en lomboks. Maal de bumbu tot een pasta en fruit die in wat olie totdat het gaat geuren. Voeg de sereh, daun djeruk purut en het asemwater toe en roer het geheel goed door. Voeg de eend toe en bak de eend rondom bruin. Giet het water en de santen er bij, stoof de eend hier in gaar en kook tot de saus is ingedikt.