De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tempeh Goreng Irisan
Gefrituurde plakjes tempeh
Ingrediënten:
- 1 blok tempeh
- 3 tenen knoflook
- 1 theelepel zout
- voldoende warm water
- olie om te frituren
Bereiding:
Snijd de tempeh in plakken van ca. 5 mm. dik. Pers de tenen knoflook uit. Doe de tempeh in een schaal. Meng water met knoflook en zout, roer het goed door en giet dit bij de tempeh. Voeg zoveel warm water toe dat de tempeh volledig onder water staat en laat dit minimaal 15 min. staan, schep het af en toe om. Laat de tempeh uitlekken in een vergiet en verhit de olie. Frituur de plakjes tempeh mooi bruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
download