Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Kelapa Nanas

Kokoscake met ananas en abrikozenjam

Kue Kelapa Nanas | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 240 gr. geraspte kokos
- 240 gr. witte basterdsuiker
- 200 gr. ananas
- 60 gr. boter
- 30 gr. bloem
- 1,5 dl. melk
- 1 ei
- amandelschaafsel
- abrikozenjam
- eventueel een beetje gele kleurstof
- zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 20 cm. in en bekleed de bodem met bakpapier. Snijd de ananas in kleine stukjes. Verwarm de melk en smelt hierin de boter. Los twee eetlepels abrikozenjam op in een beetje warm water. Meng de kokos en de suiker goed door elkaar. Roer er dan de melk door heen. Voeg het ei, de in stukken gesneden ananas en het zout toe en roer tot een egaal beslag. Schenk het beslag in de springvorm en bestrooi met de geschaafde amandelen. Zet de cake in de oven en bak het mooi bruin en gaar in ca. 35 min. Haal hem uit de vorm en bestrijk de cake met de jam.

Kue Kelapa Nanas