De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Jemput-Jemput Ikan Teri
Gefrituurde koekjes met gedroogde zoute visjes
Ingrediënten:
- 250 gr. bloem
- 50 gr. ikan teri
- 2,5 dl. water
- 1 ui
- 1 lente-ui
- 2 groene lomboks
- kwart theelepel kunyit
- kwart theelepel bakpoeder
- zout
- olie
Bereiding:
Week de ikan teri in water, droog ze goed en frituur ze even in wat olie aan, laat ze goed uitlekken. Snipper de ui, lente-ui en de lomboks zo klein mogelijk. Meng de bloem met het zout, kunyit, bakpoeder en het water tot een glad beslag. Doe nu de ikan teri en de gesnipperde ingrediënten er bij en roer alles goed door. Verhit de olie en frituur kleine beetjes beslag tegelijk mooi bruin. Laat de jemput goed uitlekken en serveer ze met een sambal dipsausje.
download