De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kolak Pisang Ubi
Bakbanaan en zoete aardappel in een dikke kokossaus
Ingrediënten:
- 2 bakbananen
- 250 gr. zoete aardappel
- 200 gr. gula djawa
- 7,5 dl. water
- 2,5 dl. kokosroom
- 3 daun pandan
- 1 limoen
- zout
Bereiding:
Rasp de limoen. Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes. Breng het water met de daun pandan aan de kook en los de gula djawa hierin op. Kook de bakbananen bijna gaar. Voeg dan de aardappelblokjes toe en kook alles net gaar. Voeg het zout, limoenrasp en de kokosroom toe en breng het geheel aan de kook. Stoof totdat de saus is gebonden. Serveer lauw of koud.
download