De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Balado Ikan Dua
Gefrituurde dorade in een hete saus
Ingrediënten:
- 500 gr. dorade
- 3 rode rawits
- 2 daun djeruk purut
- 2 eetlepels limoensap
- zout
- olie
Bumbu:
- 1 tomaat
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 5 rode lomboks
- 1 schijfje djahe
- 2 theelepels zwarte peperkorrels
- zout
- suiker
Bereiding:
Kerf de vis met een scherp mes een paar keer in. Wrijf de vis in met zout en limoensap en laat hem een half uur staan. Droog de vis goed met keukenpapier en frituur hem dan in hete olie mooi bruin en gaar, laat hem goed uitlekken. Snipper de sjalotjes, knoflook en lomboks. Snijd de tomaat in stukjes en schil de djahe. Maak van de bumbu een pasta en fruit die in wat olie totdat het gaat geuren. Bak de hele rawits en de daun djeruk mee en leg de vis in de saus.