De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Lado Merah
Sambal met kleine gezouten visjes en petehbonen
Ingrediënten:
- 50 gr. ikan teri
- 10 rode lomboks
- 10 rode rawits
- 6 petehbonen
- 5 sjalotten
- 2 tomaten
- sap van een halve limoen
- olie
Bereiding:
Kook de lomboks, rawits en tomaten tot ze zacht zijn en pureer ze tot een pasta. Halveer de petehbonen of snijd ze nog kleiner. Frituur de ikan teri in wat olie bruin en laat het uitlekken. Snijd de sjalotten in ringen en fruit ze in dezelfde olie zacht. Voeg dan de puree, ikan teri en petehbonen toe en schep alles goed door. Doe de sambal in een kommetje en roer het limoensap er door heen. Serveer lauw of koud.
download