De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tongseng Ayam
Kip gestoofd in een kruidige saus met kool
Ingrediënten:
- 250 gr. kippenpoten
- 5 dl. santen
- 7 koolbladeren
- 4 rode lomboks
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- 1 limoen
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel suiker
- halve theelepel peper
- bawang goreng
- 3 eetlepels olie
Bereiding:
Snijd de lomboks en sjalotjes in ringen en de knoflook in plakjes. Snijd de koolbladeren in repen. Ontvel de tomaat, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pers de limoen uit. Verhit de olie en fruit de sjalotten en de knoflook tot het gaat geuren. Voeg de kippenpoten toe en bak tot ze van kleur veranderen. Voeg de ketjap, peper, lomboks, zout, suiker en het water toe. Breng dit aan de kook en stoof tot de kip gaar is. Voeg de santen toe en breng alles al roerend aan de kook. Doe de kool er bij en kook de kool beetgaar. Roer de tomaat en het limoensap er door. Strooi voor het serveren de bawang goreng over het gerecht.