De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sambal Goreng Daging Peteh
Pittige, rul gebakken gehakt met petehbonen
Ingrediënten:
- 150 gr. rundergehakt
- 1,5 dl. water
- 20 petehbonen
- 1 tomaat
- 1 daun salam
- 5 eetlepels olie
Bumbu:
- 20 gr. gula merah
- 10 rode lomboks
- 10 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 6 kemirienoten
- 1 eetlepel trassi
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de tomaat in kleine stukjes. Halveer de petehbonen en kook de lomboks gaar. Rooster de kemirienoten en de trassi in een droge koekenpan. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta. Bak het gehakt in een droge koekenpan rul, houd dit apart. Verhit de olie en fruit de bumbu met de daun salam tot het gaat geuren. Voeg de tomaat, het gehakt, de petehbonen en het water toe en breng het aan de kook. Stoof het geheel tot het gehakt droog en gaar is.