De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kue Abu Pandan
Zoete gestoomde pandancakejes met kokos
Ingrediënten:
- 100 gr. bloem
- 80 gr. tapiocameel
- 150 gr. suiker
- 100 gr. geraspte kokos
- 4 dl. water
- 3 daun pandan
- 1 theelepel pandanpasta
- 1 eetlepel suiker
- zout
Bereiding:
Doe de kokos en de eetlepel suiker in een stoompan en stoom dit ca. 20 min. Meng de bloem met het tapiocameel en 3 dl. water en roer goed door zodat alle klonten verdwijnen. Kook 1 dl. water met de daun pandan en de suiker tot een siroop, laat dit afkoelen. Roer de siroop met de pandanpasta en wat zout door het bloemmengsel. Roer goed totdat je een egaal groene vloeistof hebt. Giet de vloeistof in de vormpjes en stoom ze op hoog vuur in 20 min. gaar. Haal de cakejes uit de vorm en strooi er de gestoomde kokos over.
download