De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sateh Tempeh Dua
Gefrituurde spiesjes van tempeh
Ingrediënten:
- 300 gr. tempeh
- 1,5 dl. water
- 2 cm. laos
- 1 daun salam
- 1 theelepel ketjap manis
- 1 theelepel limoensap
- olie
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 rode rawits
- 1,5 theelepel trassi
- 1 theelepel bruine suiker
- zout naar smaak
Bereiding:
Snijd de tempeh in blokjes. Schil en rasp de laos. Snipper de sjalotjes, knoflook, lomboks en rawits fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit die met de laos en de daun salam in olie tot het gaat geuren. Voeg de tempeh, ketjap en limoensap toe en roer dit goed door. Voeg het water toe en stoof het geheel totdat het water is verdampt, laat het even afkoelen. Rijg drie stukjes tempeh aan een satehstokje en frituur ze in olie mooi van kleur.