Totaal recepten

2772 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Kue Jalangkote

Pasteitjes gevuld met groente en gehakt met een hete saus


Ingrediënten:

- 100 gr. rundergehakt
- 75 gr. wortels
- 75 gr. aardappelen
- 50 gr. tauge
- 25 gr. su-un
- 2 gekookte eieren
- 25 ml. water
- 1 dunne prei
- 3 teentjes knoflook
- 4 sjalotten
- halve theelepel peper
- kwart theelepel nootmuskaat
- 2 eetlepels olie
- zout
- suiker
- olie om te frituren

Deeg:

- 200 gr. bloem
- 60 ml. santen
- 50 ml. olie
- 1 ei
- zout

Saus:

- 2 dl. water
- 3 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 4 rode lomboks
- 2 rode rawits
- halve theelepel azijn
- 1 theelepel suiker
- zout

Bereiding:

Snijd voor de vulling de wortels en aardappels in kleine blokjes en de eieren in plakjes. Spoel de tauge met heet water af. Week de su-un in heet water tot het zacht is en snijd het in kleine sliertjes. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de knoflook zo klein mogelijk en de sjalotten in ringen. Fruit de knoflook en sjalotten in de olie tot het gaat geuren. Voeg de prei, gehakt, wortels en aardappels toe. Giet het water er bij en stoof alles half gaar. Voeg de kruiden, tauge en de su-un toe, schep het geheel goed door en stoof alles gaar. Laat de vulling uitlekken in een vergiet en helemaal afkoelen.

Breng voor de saus het water aan de kook. Snijd de lomboks, rawits, knoflook en sjalotten klein en kook ze in het water tot het zacht is geworden. Schep het uit het water en maal dit fijn in de blender. Doe het terug in de pan, voeg suiker, azijn en zout naar smaak toe. Roer het door en kook de saus in tot de gewenste dikte.

Warm, voor het deeg, de olie iets op en roer dit samen met de bloem, het ei, de santen en het zout goed door elkaar tot je een soepel en glad deeg hebt, laat het een uur rusten. Rol het deeg uit tot een plak van ca. 3 mm. dik. Snijd er rondjes uit van 10 cm. Leg twee eetlepels vulling op de rondjes en leg er een plakje ei op. Maak de randen nat en vouw het dicht als een halve maan. Druk de randen goed aan en frituur de pasteitjes goudbruin in hete olie. Serveer de pasteitjes met de saus.

download