Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Ikan Mas Bumbu Kuning
Gefrituurde karper in een hete kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 400 gr. karper
- 1,5 dl. dikke santen
- 50 gr. rode rawits
- 5 lente-uitjes
- 2 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 2 eetlepels limoensap
- 1 theelepel azijn
- halve theelepel zout
- olie
Bumbu:
- 10 gedroogde lomboks
- 10 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 cm. kunyit
- 1 cm. djahe
- 1 tomaat
Bereiding:
Wrijf de vis in met zout en limoensap en laat hem 30 min. staan. Bak de vis in hete olie bruin en gaar, laat hem goed uitlekken. Snijd de lente-uitjes in 2 cm. dikke ringen. Snijd de ingredienten voor de bumbu fijn, maal het tot een pasta en fruit die in hete olie tot het gaat geuren. Doe de santen, lente-uitjes, daun salam en de daun djeruk purut er bij en breng het al roerend aan de kook. Voeg de hele rawits toe en breng de saus op smaak met het zout en de azijn. Laat de saus indikken en schenk het over de vis.